indonesia.bertwinkelbuiter.nl - Patung kayu (Houten beelden)


indonesia map
 

patung kayu indonesiaIndonesië heeft een lange geschiedenis van de steen, brons en ijzertijd kunsten. De megalithische sculpturen zijn te vinden in tal van archeologische vindplaatsen in Sumatra, Java naar Sulawesi. De inlander stammen hebben hun eigen specifieke tribale sculptuur stijlen, meestal gemaakt uit te beelden voorouders, goden en dieren. De pre-hindoe-boeddhistische en pre-islamitische sculpturen kunnen worden getraceerd in de kunstwerken van de inheemse Indonesische stammen. De meest opvallende sculpturen zijn die van Asmat houten sculptuur van Papua , de Dayak houten masker en beeldhouwkunst, de voorouderlijke houten beeld van Toraja , ook de totem-achtige sculptuur van Batak en Nias stam.

De stenen sculptuur kunstvorm vooral bloeide in de 8e tot de 10e eeuw Java en Bali, die de invloeden van hindoe-boeddhistische cultuur, zowel als stand-alone kunstwerken en ook verwerkt in tempels te tonen. Meest opvallende sculptuur van klassieke hindoe-boeddhistische tijdperk van Indonesië zijn de honderden meters van opluchting en honderden stenen boeddha op de tempel van Borobudur in Midden-Java. Ongeveer twee mijl van exquise hulpbeeldhouwwerk vertellen het verhaal van het leven van Boeddha en illustreren zijn leer. De tempel was oorspronkelijk de thuisbasis van 504 beelden van de zittende Boeddha. Deze site, net als bij anderen in het centrum van Java, een duidelijke Indiase invloeden. De voorbeelden van opmerkelijke Indonesische hindoe-boeddhistische beelden zijn; de beelden van de hindoe goden; Shiva , Vishnu , Brahma , Durga , Ganesha en Agastya troont in de kamers van de Prambanan tempels, de Vishnu montage Garuda standbeeld van koning Airlangga , het prachtige standbeeld van Oost-Javaanse Prajnaparamita en 3,7 meter hoog Dvarapala gedateerd uit Singhasari periode, en ook de grote standbeeld van Bhairava Adityawarman ontdekt in Sumatra. Vandaag de dag worden de hindoe-boeddhistische stijl stenen beelden gereproduceerd in dorpen in Muntilan in de buurt van Borobudur ook in Trowulan de voormalige hoofdstad plaats van Majapahit in Oost-Java en Bali , en verkocht als tuin of het zwembad ornament standbeelden voor woningen, kantoren en hotels.

Vandaag in Indonesië, de rijkste, meest uitgebreide en levendige houten sculptuur en houtsnijwerk tradities kan worden gevonden in Bali en Jepara , Midden-Java. Balinese ambachten zoals sculpturen, maskers en andere carving kunstwerken zijn populair souvenir voor toeristen die Indonesië hebben bezocht. Aan de andere kant, de Jepara houtsnijwerk zijn beroemd om zijn uitbundig versierde houten meubels, kamerschermen ook pelaminan gebyok (bruiloft troon met gesneden achtergrond).

Ukiran Kayu IndonesiaUkiran Kayu Indonesia
 
 
logo onder algemeen 7
logo indonesia