indonesia.bertwinkelbuiter.nl - Ananaspalntages


indonesia map
 
perkebunan nanas indonesiaIndonesië is 's werelds grootste ananasproducerende land. Uit BPS-gegevens blijkt dat de nationale ananasproductie in 2018 1,8 miljoen ton bedroeg. De meeste export is in verwerkte vorm en slechts een klein deel is vers. De Indonesische export van verse ananas in 2018 bedroeg 13.366 ton of het equivalent van ongeveer Rp. 117 miljard. Momenteel stelt het ministerie van Landbouw de markt voor verse ananas open voor verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en China.
 
Een gezonde levensstijl en de terug naar de natuur trend hebben ervoor gezorgd dat de vraag op de wereldmarkt verschuift naar verse ananas in plaats van verwerkt. Dit is een gouden kans voor Indonesië, dat een zeer groot productiepotentieel heeft.
 
De directeur van fruit en sierteelt sprak zijn steun uit voor de ontwikkeling van dit bedrijfsgebied. Hij verklaarde dat het directoraat-generaal Tuinbouw een groots ontwerpprogramma heeft voorbereid voor de ontwikkeling van de tuinbouw, inclusief ananas. "Men hoopt dat Indonesië door dit programma zijn positie als ananasexporteur nr. 1e wereld. Het kan dus zowel de inkomsten van de staat in buitenlandse valuta verhogen als het welzijn van de boeren verbeteren, ”.
Om de export te ondersteunen, zijn kwaliteitscontrole en levering van cruciaal belang bij de teelt van deze antioxidantfruit. Boeren moeten worden opgeleid om een ​​sterk landbouwbedrijfssysteem in het plantproces te introduceren. De particuliere sector wordt als afnemer een partner voor boeren om de zakelijke samenwerking te onderhouden. Bedrijven moeten de teelttechnologie ontwikkelen en bewaken, zodat de productie van een exportstandaard is.
perkebunan nanas indonesiaDe overheid en particuliere bedrijven moeten elkaar steunen. Het ministerie van Landbouw heeft als toezichthouder deelgenomen aan de instelling voor bedrijven en boeren om zakelijke partnerschappen te vormen. Bijvoorbeeld, het bananenbedrijf in Tanggamus - Lampung tussen PT. GGP met lokale boeren.
 
logo onder algemeen 7
logo indonesia