indonesia.bertwinkelbuiter.nl - Steenkoolindustrie


indonesia map
 
indonesian coalSteenkool is de belangrijkste vaste fossiele brandstof. Een ander voorbeeld is bruinkool en, afhankelijk van de temperatuur, de bitumen in teerzanden. Aardolie en aardgas zijn eveneens fossiele brandstoffen, echter niet in vaste fase, met gashydraten als mogelijke uitzondering.
 
De meeste steenkool bestaat uit zeer oude resten van plantaardig materiaal, die in de loop van miljoenen jaren, door geologische verzakking, zijn gefossiliseerd. Dit proces is onderdeel van de diepe koolstofkringloop, waarbij koolstofopslag via gereduceerde biomassa in evenwicht is met koolstofoxidatie van aardlagen in opheffingsgebieden (en vulkanische gebieden).
Top 10 producenten steenkool
Steenkool in Indonesië

Indonesië is een van de grootste producenten en exporteurs van steenkool in de wereld. Een aanzienlijk deel van deze uitgevoerde thermische kolen bestaat uit een hoge kwaliteit tussen 5100 en 6100 cal/g en een lage kwaliteit, onder 5100 cal/gram waarvoor de grote vraag komt uit China en India. Volgens informatie van het Indonesische ministerie van Energie, zijn de Indonesische steenkool reserves naar schatting goed voor ongeveer 83 jaar indien in het huidige tempo de productie wordt voortgezet. Ten aanzien van de wereldwijde steenkool reserves, staat Indonesië momenteel op de 13e plaats, dit is ongeveer 0,6 procent van de totale wereldwijde steenkool reserves volgens de meest recente BP Statistical Review of World Energy. Ongeveer 60 procent van de Indonesische totale steenkoolreserves bestaat uit de goedkopere lagere kwaliteit steenkool die minder dan 5100 cal/gram bevat . Er zijn tal van kleinere plekken van steenkool reserves op de eilanden Sumatra, Java, Kalimantan, Sulawesi en Papoea maar de drie grootste regio's van Indonesische steenkool zijn:

  1. Zuid-Sumatra
  2. Zuid- Kalimantan
  3. Oost-Kalimantan

kolen-productie-in-indonesia

De Indonesische kolenindustrie is nogal gefragmenteerd met slechts een paar grote producenten en vele kleine spelers die eigen kolenmijnen en kolenmijn concessies hebben. (vooral in Sumatra en Kalimantan).

Sinds de vroege jaren 90, toen de steenkoolmijnbouwsector werd heropend voor buitenlandse investeerders, was Indonesië getuige van een grote stijging van de productie van kolen en de binnenlandse verkoop van kolen. Huishoudelijk gebruik van steenkool blijft relatief klein. De kolen-export van Indonesië is goed voor tussen de 70 en 80% van de totale productie van steenkool, de rest wordt verkocht op de binnenlandse markt. Productie, export en de binnenlandse verkoop wordt geschat op een verhoging van 10% per jaar in de komende vijf jaar.

 

indonesia coal 1

 
logo onder algemeen 7
logo indonesia