indonesia.bertwinkelbuiter.nl - Auto-industrie


indonesia map
 
Indonesia International Motor ShowDe auto-industrie in Indonesië speelt een belangrijke rol in de economische groei van het land en draagt ​​10,16 procent van het BBP bij. De export van automobielproducten uit Indonesië is momenteel hoger in waarde dan de import. In 2017 is Indonesië de 17e grootste producent van perosonenauto's ter wereld en de 5e grootste producent van personenauto's in Azië, met een productie van 0,98 miljoen voertuigen.
De meeste voertuigen die in Indonesië worden gebouwd, zijn van buitenlandse merken, met name Japanse, en worden in het land geproduceerd via een joint venture met een lokale partner of een fabriek in volledige eigendom. Hoewel volledige productie met een hoog percentage lokale componenten in het land meestal de voorkeur heeft van fabrikanten en wordt aangemoedigd door de overheid, hebben verschillende fabrieken in het land ook een CKD-assemblage uitgevoerd. (CKD ofwel Complete Knocked Down is een productieproces voor auto's en andere producten. Het wordt voornamelijk toegepast in landen met een hoge importheffing. Bij CKD-auto's worden alle onderdelen gefabriceerd, de onderdelen in kratten ingepakt, verscheept en dan in het land van bestemming in een lokale assemblagefabriek in elkaar gezet. Er bestaat ook SKD, ofwel Semi Knocked Down, waarbij auto's bijvoorbeeld voorzien (kunnen) worden van een lokale motor, zoals bij Scaldia, maar waar het meestal gaat om complete chassis/carrosseriedelen, waar nog de motor en assen ingebouwd moeten worden. )
CBU-import van nieuwe auto's in het land is sinds 1999 ook toegestaan ​​met aanzienlijk lage importtarieven, hoewel dit wordt ontmoedigd door de overheid.
Indonesië produceert voornamelijk compacte MPV's (52 procent van de totale productie), SUV's en lichte pick-up trucks van minder dan één ton. In 2019 werd in totaal 26 procent van de productie-output geëxporteerd. Ongeveer 7,2 procent van de totale autoverkoop in Indonesië bestaat uit geïmporteerde voertuigen, met name uit Thailand en Japan. De meeste autofabrikanten in Indonesië (inclusief fabrikanten van personenauto's en commerciële vrachtwagenfabrikanten) zijn lid van de niet-gouvernementele Association of Indonesia Automotive Industries (Gabungan Industri Kendaraan Bermotor Indonesia, GAIKINDO).
 
Verschillende fabrikanten van auto's
 
 
Alle in Indonesië geproduceerde auto's
 
 
Auto-industrie in Indonesië
 
logo onder algemeen 7
logo indonesia