indonesia.bertwinkelbuiter.nl - Tabaksplantages


indonesia map
 
perkebunan tembakau indonesiaIn Indonesië worden alleen in bepaalde gebieden goede soorten commerciële tabak geproduceerd. De kwaliteit van tabak wordt grotendeels bepaald door de cultivar, de plantlocatie, de planttijd en de verwerking na de oogst. Het resultaat is dat slechts enkele sites overeenkomen met de beste kwaliteit tabak, afhankelijk van het beoogde product.Gebaseerd op verwerkingsmethoden na de oogst, staat het bekend als luchthardende, vuurharde, flue-cured en sun-cured tabak.
 
Bovendien zijn er verschillende gebieden waar tabak van lage kwaliteit wordt geproduceerd, die gewoonlijk wordt verbouwd voor de binnenlandse markt of voor sigaretten van lage kwaliteit of pruimtabak, zoals Kaponan-tabak van Ponorogo.
 
Het proces van het planten of verbouwen van tabak begint bij het landcultuurproces. De bodemgesteldheid is erg belangrijk omdat de groei en ontwikkeling van tabaksplanten sterk wordt beïnvloed door actieve wortels. Wortelgroei wordt beïnvloed door een goede beluchting van de grond en voldoende vocht. Om de groei van tabak te maximaliseren, heeft het een goede beluchting van de grond, voldoende water en voedingsstoffen voor planten nodig. De bepaling van de plantmaand wordt aangepast aan het oogstmoment. Tabak wordt over het algemeen geplant aan het einde van het regenseizoen en wordt geoogst tijdens het droge seizoen.
 
De nauwkeurigheid van het bepalen van het tijdstip van planten heeft invloed op het tijdstip van oogsten en verwerken. Een verkeerde oogsttijd kan de kwaliteit van de geproduceerde tabak beïnvloeden. Het planten van tabak vindt plaats wanneer de zaailingen 40-45 dagen oud zijn en het planten gebeurt in de namiddag, omdat de lichtintensiteit van de middag is afgenomen waardoor de verdamping lager is. Nadat de tabakszaden zijn geplant, wordt bemesting uitgevoerd. Bij tabaksbemesting zijn er verschillende zaken waar rekening mee moet worden gehouden, namelijk de meststof moet in overeenstemming zijn met de behoefte van de plant en mag geen grote hoeveelheden chloor (Cl) bevatten omdat chloor in bladeren van meer dan 1% het verbrandingsvermogen kan verminderen. Het tijdstip van bemesting wordt aangepast aan de behoefte van de plant. Tabaksplanten groeien zeer snel op de leeftijd van 3 - 7 weken, gekenmerkt door een toename van de droge stof van planten. De intensiteit van de bewatering wordt beïnvloed door de aan- / afwezigheid van regen. De waterbehoefte voor rijstveldtabak verschilt van tegal-tabak, in omstandigheden zonder regen vereist elk 0,5 perkebunan tembakau indonesialiter en 2 liter in één gietbeurt. Er werd tot 39 keer water gegeven. Er moet ook rekening worden gehouden met de kwaliteit van het water dat wordt gebruikt voor het besproeien van tabaksplanten, met name met het chloorgehalte dat niet meer dan 20 mg / liter bedraagt. Tabaksplanten bloeien over het algemeen op de leeftijd van 60-70 dagen na het planten. In deze fase is bijvullen noodzakelijk. Snoeien is het afsnijden van bloemstengels en scheuten met als doel de groei en ontwikkeling van bladeren, met name bovenste bladeren, te stimuleren / stimuleren en kwaliteit te verkrijgen op basis van de marktvraag. Omdat er geen zaadvorming is, wordt de energie / fotosynthese geproduceerd door planten gebruikt om het bladoppervlak, het gewicht en het nicotinegehalte te verhogen. Het oogsten van tabak gebeurt op het juiste moment voor fysiologisch koken, met de karakteristieke kleur van groen naar geel en het blad is gemakkelijk te breken bij het plukken.
 
De beste tijd om te oogsten is 's ochtends nadat de dauw rond 8 uur is verdampt. Bij het uitharden is voldoende vocht nodig om chemische processen te laten plaatsvinden, maar overtollig water kan bij het rijpen ook rotte planten veroorzaken. Oogst geen jonge bladeren omdat het chlorofyl nog stabiel is, wat resulteert in een dode groene kleur. Bij sigarettenrook veroorzaakt chlorofyl een aangename / bittere geur. Na de oogst worden de bladeren gesorteerd op grootte en rijpheid van de bladeren, gevolgd door rijping. Uitharding duurt gewoonlijk 2 à 3 dagen. Als de kleur van de bladeren platgeel is geworden, ga dan verder met hakken en drogen.
 
logo onder algemeen 7
logo indonesia