indonesia.bertwinkelbuiter.nl - Toyota Kijang

 

KyjangDe Kijang is een pick-up en minibus welke verkocht wordt in Indonesië en Brunei, gemaakt door Toyota. 'Kijang', wat herten betekent, werd voor het eerst geïntroduceerd in Indonesië in 1977 en het is uitgegroeid tot de meest populaire auto in het land.

Deze auto wordt ook verkocht in andere landen, en staat bekend als de Unser in Maleisië (Innova voor de vijfde generatie), Zace in Taiwan, Qualis en Innova in India, Nepal en de Filippijnen, en Hengst en Condor in Zuid-Afrika. De oorspronkelijke Kijang staat bekend als de Revo in de Filippijnen.

Het is een relatief betaalbare wagen voor de markt waar het verkocht wordt in vergelijking met vierwielaandrijving voertuigen (de Kijang is een achterwielaangedreven) en beschikt over een hoge capaciteit, hoge bodemvrijheid en een robuuste ophanging, bruikbare functies in een gebied met in het algemeen slechte wegomstandigheden en grote uitgebreide families .

De wagen wordt vervaardigd als een CKD in bijna elk land waar het wordt verkocht, en veel van de onderdelen komen uit de landen waarin het wordt verkocht. De Kijang is ontworpen met in het achterhoofd het gemak van de vervaardiging, in 1986 koste de montage van een Kijang  slechts 42% van de kosten van de montage van de veel kleinere Corolla 1300.

Kyjang logo
 
logo onder algemeen 7
logo indonesia