Copra - Kopra

 
copra indonesia
Copra is de bewerkte, gedroogde pit van kokosnoot die wordt gebruikt bij de extractie van kokosolie. Copra wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Het wordt gebruikt als voedsel en het is een belangrijke bron van voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vitaminen en mineralen. Het persen van de kopra levert een laagsmeltende olie op die een smeltpunt heeft van 23 graden Celsius. Deze olie kan worden gebruikt bij het koken en als grondstof voor het bereiden van haaroliën, shampoos, wasmiddelen, margarine en meer. Het resterende materiaal, bekend als kokosnootcake, is een waardevol geconcentreerd voer voor vee. Een kokospalmmoer kan ongeveer 80-500 g copra opbrengen. Groeiende regio's Copra komt van de kokospalm, die groeit in tropische delen van de wereld. Indonesië behoort tot 's werelds beste kokosnootproducenten.
De kokospalm is een commercieel nuttige plant omdat het mogelijk is om alle delen van de plant voor commerciële doeleinden te gebruiken. Afgezien van de bovengenoemde landen produceren Vanuatu, Papoea-Nieuw-Guinea en enkele andere tropische eilanden in de Stille Oceaan ook kopra. Maleisië en Mozambique laten ook kokospalmen groeien die kopra opleveren. De kokospalm wordt vaker geteeld door kleine boeren in hun privévelden, hoewel er ook grote plantages met kokospalmen bestaan.
 
Hoe is Copra gemaakt?
 
Om copra te maken, worden kokosnoten opengebroken, water wordt afgevoerd en de pit wordt gedroogd. Het drogen in de zon en het drogen in de oven zijn slechts enkele van de methoden die worden gebruikt om de korrels te drogen. De korrels worden vervolgens geplet om olie te extraheren die vervolgens voor verschillende doeleinden wordt gebruikt, terwijl het bijproduct wordt aangewend voor het leveren van voeder voor vee.
 
Als copra niet veilig is gedroogd, is het mogelijk dat een schadelijke schimmel wordt genoemd Aspergillus flavus vormen. De schimmel kan worden vermeden als boeren alleen rijpe noten oogsten en hun kokosrendement beschermen tegen regen en vocht. Als het vanzelf droogt, moet het copra minstens vier dagen in de zon blijven (idealiter vijf).
 
Waarvoor wordt Copra gebruikt?
 
De volgende zijn slechts enkele van de meest voorkomende toepassingen van copra:
  • Kokosolie wordt vaak gebruikt bij het bakken en koken
  • Kokosolie is een favoriet ingrediënt in schoonheidsproducten vanwege het vocht en de textuur
  • De kokoskoek die wordt geproduceerd door copra te maken, wordt vaak gebruikt als veevoer
  • Kokosgeur wordt veel gebruikt in producten zoals kaarsen en zeep
  • Kokosolie is een eetbaar vet vergelijkbaar met boter of margarine
Wereldwijde markt Copra
 
Copra, heeft een wereldwijde markt. In 2002 werd 1822 miljoen ton kokosolie geëxporteerd uit copra producerende landen van de wereld. De kleine eilanden in de Stille Zuidzee lijden vaak onder de invloed van de grootschalige producenten van kopra zoals Filippijnen, Indonesië en anderen. De Europese Unie helpt deze geïsoleerde eilandlanden door een preferentieel tariefsysteem in te voeren, dat de export uit deze landen stimuleert. De export van kokosolie wordt ook geconfronteerd met hevige concurrentie van andere, goedkopere plantaardige oliebronnen zoals de palmolie. Kokosboeren over de hele wereld vragen dus om tussenkomst van hun regeringen om subsidies te ontvangen in de prijs van kokosolie om het product aan lucratiever geprijsde prijzen op de wereldmarkt aan te bieden. Er is ook behoefte aan technologische verbeteringen in de copra-plantages om de copra-opbrengsten te verbeteren. 'S Werelds grootste importeurs van kokosolie zijn de Europese Unie, de Verenigde Staten, Maleisië, China en Korea. In 2018 importeerde de Europese Unie alleen 475,000 metrische ton kokosolie. De populariteit van deze flexibele substantie lijkt op korte termijn geen tekenen van vertraging te vertonen.
logo onder algemeen 7