Bekasi

 
Bekasi is een van de grootste forenzensteden ten oosten van Jakarta in de Jabodetabek-regio in Indonesië. De stad heeft ruim 2,3 miljoen inwoners.
 
De stad heeft een oppervlakte van 210.49 km2 en een inwonertal van 1,993,478 inwoners in 2005, met een bevolkingsdichtheid van 9,471 inwoners/km2. De bevolking was in 2010 gegroeid tot 2,378,211, welke het de op drie na grootste stad van Indonesië maakt, en na Bandung de grootste van West-Java. Daarmee heeft Bekasi Bogor ingehaald.
 
Bekasi is verdeeld in 12 onderdistricten: West-Bekasi, Oost-Bekasi, Zuid-Bekasi, Noord-Bekasi, Medan Satria, Rawalumbu, Bantar Gebang, Pondok Gede, Jatisampurna, Jatiasih, Pondok Melati en Mustika Jaya.
Bekasi telt meerdere treinstations, waarvan het grootste, Bekasi, ook een intercitystation is voor Ekonomi- en Bisnis-klasse treinen van Station Gambir en Jatinegara naar Cirebon, Surabaya en Yogyakarta gaan.
De 2x4-snelweg tussen Jakarta en Cikampek heeft vier afslagen in Bekasi en zorgt voor een snelle verbinding naar Bandung. Ondanks deze snelweg is de verkeerschaos chronisch en wordt er constant aan de weg gewerkt. Er is een tweede snelweg gepland vanuit Jakarta welke noordelijker ligt, om de verkeerschaos te verminderen.
Naast de woonwijken zijn er zeer belangrijke industriegebieden in Bekasi.
Deze zijn de Jababeka en MM 2100-gebieden.
Deze bevatten veel grote bedrijven, zoals Honda, Converse en Samsung. Deze hebben er vooral productiefabrieken.
 
 
logo onder algemeen 7